Србија и Балкан

Ускоро седница о Косову и Метохији, биће позван Вучић

Александар Вучић најавио је да ће позвати на консултације све парламентарне странке у Скупштини Србије
Ускоро седница о Косову и Метохији, биће позван Вучић© Танјуг/Раде Прелић

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је да ће седница скупштине о Косову и Метохији бити одржана ускоро, вероватно у наредних десетак дана.

"Председник Србије Александар Вучић ће бити позван, наравно, а познато је да се он сваком позиву скупштине увек одазивао, говорио отворено о свему и одговорао на сва питања и примедбе", рекао је Орлић за Танјуг.

Навео је да ће се видети да ли ће на седницу да дођу и они "који на све имају примедбе".

"Видећемо да ли ће на седницу уопште да дођу или као и обично само на кратко да сврате до сале, кад је њихов ред за камеру ови што на све имају примедбе и никакве озбиљне консултације на тему КиМ их очигледно не занимају", напоменуо је Орлић.

Председник Србије синоћ је рекао да ће у наредном периоду позвати на консултације све парламентарне странке у Скупштини Србије, како би разговарали на тему Косова и Метохије.

"Доћи ће да одговара на питања и примедбе свих посланика", рекао је извор "Блица" и навео пример Двери и Заветника, који траже скупштинску расправу.

"Не занимају их консултације. У ствари, само хоће забаву за јавност, а не стварну расправу, јер их КиМ не занима", навео је извор "Блица".

image
VV inauguration
banner