Србија и Балкан

Покрет Европа сад: Спајић испуњава све услове за кандидатуру

Саопштење ПЕС-а долази након што су подгорички медији објавили допис МУП-а Србије да Спајић има пребивалиште у Београду
Покрет Европа сад: Спајић испуњава све услове за кандидатуруwww.globallookpress.com © Gong Bing

Ванпарламентарни Покрет Европа сад (ПЕС) саопштио је да лидер странке Милојко Спајић испуњава све услове за председничку кандидатуру и тврде да је хајка против њега покренута с циљем његове дискредитације.

Саопштење ПЕС-а долази након што су подгорички медији објавили допис МУП-а Србије да Спајић има пребивалиште у Београду, а да Мандића, чија је кандидатура за председника Црне Горе већ потврђена, нема у евиденцији Србије о пребивалишту.

Ова информација је поделила црногорску јавност. Док неки политичари, попут лидера СДП Рашка Коњевића, тврде да Спајић због информације о пребивалишту у Београду не може да буде председнички кандидат, има и оних који сматрају да његову кандидатуру, која је за сада у форми предлога ПЕС, треба прихватити, па након тога испитати и утврдити детаље.

"Наратив да Милојко Спајић не може бити кандидат на председничким изборима базиран је на дезинформацијама које су део удружене прљаве кампање против нашег кандидата који има највеће изгледе да буде наредни председник Црне Горе", наводи се у саопштењу ПЕС достављеном Танјугу.

Уз навођење свих потребних докумената предвиђених Законом о избору председника Црне Горе, из ПЕС-а поручују да Спајић поседује сваки документ потребан за председничку кандидатуру.

Црногорско Министарство унутрашњих послова затражило је данас од Државне изборне комисије (ДИК) документ о пребивалишту лидера Покрета Европа сад (ПЕС) Милојка Спајића, добијен од Србије, пишу подгоричке "Вијести".

Улазак у трку за председника Црне Горе на изборима који ће бити одржани 19. марта до сада су осим Мандића и Спајића најавили и челник Демохришћанског покрета Дејан Вукшић, посланица Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић Станковић и лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић.

И даље није познато ко ће бити кандидат Демократске партије социјалиста.

image
VV inauguration
banner