Србија и Балкан

Заставе Албаније и тзв. Косова окачене уз капију манастира Зочиште

Канцеларија за Косово и Метохију издала је саопштење поводом ове провокације наводећи да је тај немили призор који је јутрос уочила братија манастира, јасан напад на српске светиње

Братија манастира Светих Врача, Козме и Дамјана у Зочишту, затекла је јутрос две албанске заставе, окачене на бандеру тик уз доњу манастирску капију.

Заправо, ради се о застави Албаније и застави тзв. Косова, које су албански мештани села окачили уз саму манастирску капију.

"Монаси манастира сматрају да је у питању албанска провокација, јер не налазе разумно оправдање да заставе, поред многобројних локација унутар самог села, које је од завршетка рата етнички чисто албанско, постављају баш уз саму капију православног манастира", наводи Радио Гораждевац.

Јасан напад на српске светиње

Канцеларија за Косово и Метохију издала је саопштење поводом ове провокације наводећи да је тај немили призор који је јутрос уочила братија манастира, јасан напад на српске светиње.

"Врло је јасна намера албанских хулигана да испровоцирају српски народ и ударе на православне светиње, нарочито данас када власти Привремених институција у Приштини у својој машти обележавају годишњицу такозване независности Косова, а заправо славе покушај кршења међународног права на очиглед читавог света", наведено је у саопштењу.

Канцеларија за КиМ "упорно апелује и упозорава међународну заједницу на степен угрожености православних светиња на простору КиМ које се налазе на мети екстремиста и наставиће да заједно са Српском православном црквом инсистира на већој заштити за наше цркве и храмове".

image
VV inauguration
banner