Србија и Балкан

Избори у Црној Гори: У поноћ истиче рок за предају кандидатура за председника земље

ДИК је до сада утврдио председничке кандидатуре лидера Нове српске демократије Андрије Мандића, посланице Социјалдемократске партије Драгиње Вуксановић Станковић и лидера ДПС-а Мила Ђукановића
Избори у Црној Гори: У поноћ истиче рок за предају кандидатура за председника земљеwww.globallookpress.com © Gong Bing

У поноћ истиче рок за предају кандидатура за председничке изборе у Црној Гори. Државна изборна комисија утврдила је на данашњој седници председничку кандидатуру лидера Демократске партије социјалиста (ДПС) и актуелног председника државе Мила Ђукановића.

Нове потписе за кандидатуру предали су функционери Уједињене Црне Горе за лидера те странке Горана Даниловића. Члан Главног одбора Уједињене Црне Горе Миливоје Брџа Брковић рекао је за РТЦГ да очекују да ће у току дана бити прихваћена кандидатура Даниловића.

"Отишли смо корак даље, па смо тражили да физички присуствујемо нумерисању образаца", навео је Брковић.

ДИК је у среду утврдио да недостаје 2.269 валидних потписа за кандидатуру Даниловића и тада му је остављен рок од 48 сати да отклони недостатке. Лидер Уједињене тврдио је да је неко брисао податке са образаца, и на тај начин учинио 316 образаца невалидним. ДИК је потом спорну документацију упутио Специјалном државно тужилаштву.

Председнички кандидат Покрета "Европа сад" (ПЕС) и заменик председника ток покрета Јаков Милатовић предао је потписе за председничку кандидатуру. Он је казао да је за четири-пет дана прикупљено 22.288 потписа подршке његовој председничкој кандидатури.

Представници Демократске Црне Горе предали су канидатуру лидера те партије Алексе Бечића за председника Црне Горе. Никола Ровчанин је, испред партије, казао да предају сву потребну документацију и преко 50 одсто више од потребних потписа.

Истакао је и да је Бечић победнички кандидат и да га виде у другом кругу избора. преноси РТЦГ.

ДИК је до сада утврдио председничке кандидатуре лидера Нове српске демократије Андрије Мандића и посланице Социјалдемократске партије Драгиње Вуксановић Станковић.

Председнички избори у Црној Гори биће одржани 19. марта.

image
VV inauguration
banner