Србија и Балкан

Патријарх Порфирије позвао вернике: Посветимо пост Kосову и Метохији

Да се усрдније молимо током велике Четрдесетнице, у ова тмурна и бурна времена, за нашу браћу и сестре на KиМ
Патријарх Порфирије позвао вернике: Посветимо пост Kосову и МетохијиNone © Milos Tesic/ATAImages

Патријарх српски Порфирије позвао је вернике Српске православне цркве да читав ускршњи пост посвете браћи на Kосову и Метохији.

"Почиње света Четрдесетница. Ја вас молим да учинимо додатну жртву током овог поста, да читав пост посветимо Kосову и Метохији и да се усрдније молимо током велике Четрдесетнице, у ова тмурна и бурна времена, за нашу браћу и сестре на Kосову и Метохији, за наше светиње на Kосову и Метохији, да се молимо за наше Kосово и Метохију", поручио је верницима поглавар СПЦ.

Патријарх је, према саопштењу СПЦ, јуче свету литургију служио у цркви посвећеној Преподобном Симеону Мироточивом у Београду.

У питању је велики подвижник, владар и ујединитељ српских земаља, бранитељ Православља и богоносног и светог родоначелника српског.

Такође, по благослову патријарха српског Порфирија сваког петка, са почетком у 17.00 часова, током Свете Четрдесетнице у храмовима Светог Димитрија на Новом Београду, Рођења Пресвете Богородице у Земуну, Светог Александра Невског на Дорћолу, Светог Саве на Врачару и Вазнесења Господњег у Жаркову биће служен молебан Пресветој Богородици са акатистом "за наш верни народ на Косову и Метохији, за наше светиње на Косову и Метохији, за наше Косово и Метохију", саопштено је из српске Патријаршије.

image