Србија и Балкан

Вучић: Многи су се плашили да ћу нешто да потпишем, али држим се повеље УН

Свакако ћемо се суочавати са нелаким притисцима, нагласио је Вучић
Вучић: Многи су се плашили да ћу нешто да потпишем, али држим се повеље УН© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Иницијатива посланика "Алтернатива за Немачку" у Бундестагу, према којој од званичног Берлина траже да повуче признање тзв. Косова, председник Србије Александар Вучић поручио је да такав сценарио није реалан.

"Није реално. Политику води Влада Олафа Шолца заједно са Зеленим и са либералима и ЦДУ, која је тренутно најјача партија, заједно са баварским ЦСУ. Није реално, али је за мене важно да постоје многи рационални ставови у Европи", рекао је он.

Свакако ћемо се суочавати са нелаким притисцима, нагласио је Вучић који се налази у посети Катару.

Додао је да су многи били нервозни и љути надајући се да ће нешто потписати у Бриселу.

"Када ми говоре, знате данас је ситуација другачија јер је 27 земаља повукло признања. Хвале се оним што сам урадио, а они никада нису. У њихово време ниједна земља није повукла признање", рекао је председник Србије.

Вучић је одговорио и на изјаве премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, да "Вучић само прича о ЗСО" приликом сваког сусрета током дијалога Београда и Приштине.

"Имам говорну ману, у праву је Курти. Држим се међународног права, држим се Повеље Уједињених нација и потписаних споразума. Нема логопеда, мада он нема везе са тим, или неког ко би могао да утиче на мој мисаони ток, који би могао нешто слично да промени у будућности", рекао је Вучић.

Вучић ће учествовати на Конференцији у организацији Уједињених нација од 5. до 6. марта.

image