Србија и Балкан

Брнабић: Од ЗСО не могу да побегну ни Приштина, ни ЕУ ни Вашингтон

Ана Брнабић je рекла да је Србија једина земља која није увела санкције Русији и да води самосталну политику
Брнабић: Од ЗСО не могу да побегну ни Приштина, ни ЕУ ни Вашингтон© TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bs

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да од питања формирања Заједнице српских општина не могу да побегну ни Приштина ни Европска унија која је посредник у преговорима, као ни Сједињене Америчке Државе.

Брнабић је казала да је председник Србије Александар Вучић у последњем тренутку у преговоре Београда и Приштине, како је рекла, убацио питање формирања ЗСО.

"То је тада, 2013. године, убачено, а да нико други тада није у потпуности разумео колико ће бити важна ЗСО. Тада су на то пристали и представници Приштине и представници ЕУ. ОД ЗСО данас не могу да побегну ни европски посредници, ни Брисел, а богами ни Вашингтон. А и не желе, пошто је њихов кредибилитет у питању. Не може да побегне ни Приштина. Ту се види политичка умешност Александра Вучића", рекла је Брнабић на телевизији "Хепи".

Брнабић је рекла да су времена данас тешка, да је Србија једина земља која није увела санкције Русији и да води самосталну политику.

"Мислим да је то највећи успех и највећа тековина Александра Вучића, та независна политика. Овакви напади и мешетарења од стране страних држављана, уствари јесу не због КиМ, већ само и искључиво зато што Србију хоће да врате у оно време када нисмо могли самостално да одлучујемо. Они по сваку цену хоће да ослабе Вучића и СНС како би се Србија вратила на та времена. Наше је да се боримо и сачувамо самосталну, јаку и стабилну Србију", рекла је премијерка Србије.

image