Србија и Балкан

Српска листа протестује: Адем Јашари и ОВК постали лого у службеним мејловима

Нажалост, лого којим се велича ОВК и насилно намеће албанска верзија догађаја из прошлости био је подржан и од стране једног Србина који је део антисрпског режима Аљбина Куртија, од нелегалног министра Ненада Рашића, саопштила је СЛ
Српска листа протестује: Адем Јашари и ОВК постали лого у службеним мејловимаGetty © Ferdi Limani / Stringer

У потпису службених мејлова привремених приштинских институција налази се слика браће Јашари, Адема и Хамеза, припадника тзв. Ослободилачке војске Косова, убијених  у окршају са српском полицијом. 

"У намери да се свим заједницама на Косову и Метохији наметне једнострано виђење прошлости на овим просторима без икакве најаве, законоског основа или тражења сагласности косовске институције су наметнуле да се у потпису службених мејлова запослених па и Срба, Бошњака, Горанаца и осталих налази слика вође ОВК Адема Јашарија, Шабана Јашарија и Хамеза Јашарија у црвено-црном оквиру са уцртаним главама орла наличјем на албанску заставу", саопштила је вечeрас Српска листа.

Како објашњавају у Српској листи, "диктаторски режим Аљбина Куртија злоупотребом институција жели да наметне да српски градоначелници, посланици, и сви Срби када користе службене мејлове у оквиру институција на Косову и Метохији промовишу ОВК и њене вође, и поред добро познатог става српског народа о тој организацији".

У саопштењу се наводи да је то још један вид институционалног притиска и "класичан пример дискриминације српског и осталих народа који само раде свој посао, а којима се не дозвољава да имају свој став о догађајима из прошлости.

У СЛ додају да је, "нажалост, овај лого којим се велича ОВК и насилно намеће албанска верзија догађаја из прошлости био подржан и од стране једног Србина који је део антисрпског режима Аљбина Куртија, од нелегалног министра Ненада Рашића".

Српска листа позвала је међународне представнике да се јасно одреде по овом питању и тиме покажу, како су истакли, да нико нема права да дискриминише људе и намеће једноумље на Косову и Метохији.

"Посебно у светлу кривичних поступака који се воде пред Специјалним судом за злочине који су почињени на овим просторима", истиче се у саопштењу Српске листе.

image