Србија и Балкан

"Адриа": Због чега Ђукановићев ДПС ћути на заставе терористичке УЧК у Тузима?

Када су у питању славља са тробојкама, ДПС је то представљао као величање "српског света", иако је за разлику од заставе "велике Албаније", реч о некадашњој државној застави Црне Горе, истиче подгорички портал
"Адриа": Због чега Ђукановићев ДПС ћути на заставе терористичке УЧК у Тузима?Getty © Pierre Crom

Албански форум, коалиција више партија Албанаца у подгоричкој општини Тузи, изборну победу је у недељу славила са заставама терористичке организације УЧК и клицањем "великој Албанији", која подразумева и отцепљење дела Црне Горе, а ДПС Мила Ђукановића је ћутао, пише данас портал подгоричке "Адриа ТВ".

Иако се ДПС и њен лидер Мило Ђукановићу представљају као "једини прави" заштитници Црне Горе, остали су неми на провокације о отцепљењу Црне Горе, пише портал и истиче да ДПС рачуна да ће Албанци подржати Ђукановића на предстојећим председничким изборима, због чега вероватно не желе да покрену ову тему.

Међутим, како тврди портал, Албанци окрећу леђа Ђукановићу што је јасно падом подршке ДПС-а од чак 1.000 гласова само у Тузима.

Портал истиче чињеницу да када су у питању славља са тробојкама, ДПС је то представљао као величање "српског света", иако је за разлику од заставе "велике Албаније", реч о некадашњој државној застави Црне Горе.

Наводе да се може само замислити којом брзимом би ДПС потрчао да осуди славље са тробојком која велича оцепљење дела Црне Горе, иако такве застве нема.
"Сада ћуте, али и та ћутња довољно грађанима говори", закључује портал "Адриа ТВ".

Иначе, коалиција Албански форум не на локалним изборима у Тузима у недељу освојила 18 одборничких мандата и власт ће, како су најавили, формирати са једним одборником Демократа и једним одборником Бошњачке странке.

image