Србија и Балкан

Вучић са Орбаном у Београду: Три сата разговора и партија билијара (ФОТО)

Председник Србије је са мађарским премијером Виктором Орбаном и министром спољних послова Петером Сијартом разговарао о развоју геополитичке ситуације, плановима и новим пројектима
Вучић са Орбаном у Београду: Три сата разговора и партија билијара (ФОТО)© printscreen_buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са премијером Мађарске Виктором Орбаном и министром спољних послова Петером Сијартом, са којима је разговарао о развоју геополитичке ситуације, проценама, плановима, новим пројектима и сарадњи.

"После три и по сата разговора о свим стратешким питањима сарадње између Мађарске и Србије, одиграо сам пријатељску партију билијара са Орбаном. Поносан на пријатељство Срба и Мађара и захвалан Виктору Орбану што је уложио много труда и енергије да то пријатељство буде суштинско и искрено", написао је Вучић на Инстаграму.

"Са Виктором Орбаном и Петером Сијартом о развоју геополитичке ситуације, проценама, плановима, новим пројектима и сарадњи, о будућности", написао је Вучић на Инстаграму, уз фотографије са састанка.

Вучић је коментарисао и пријатељства у политици.

"Пријатељства се дуго и пажљиво граде, учвршћују се и јачају у тешким временима, а она права су драгоцена баш зато што су изузетно ретка, поготово у политици и нарочито у данашње време. Увек одговорно, озбиљно, искрено, уз поштовање и поверење", истакао је Вучић.

Председник Мађарске такође је високо оценио сарадњу двеју земаља, рекавши да је она "на највишем нивоу икада" и назвавши посету Србији "дашком свежег ваздуха након Брисела", односно, састанка у Бриселу, који је био одржан током ове недеље. 

"Хвала Вам за игру и пријатељство", написао је Орбан на Твитеру, објавивши и фотографије са сусрета са српском делегацијом, на којој се види како два председника уживају у партији билијара. 

image