Србија и Балкан

Мило Ђукановић: Спреман сам да одем ако ми пронађу један цент скривеног новца

Црногорски председник на конференцији у Рожајама назвао је странке које су га победиле на изборима 2020. "јадним" и "опсесивно инфериорним"
Мило Ђукановић: Спреман сам да одем ако ми пронађу један цент скривеног новца© Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Црногорски председник и лидер ДПС-a Мило Ђукановић, кога је премијер Дритан Абазовић означио као "мецену" шверца цигарета у тој држави, изјавио је, како преноси Танјуг, да је спреман да се повуче из политике онда када се пронађе његова скривена компанија преко које је "прао непостојећи новац".

"Када први пут пронађу један цент скривеног новца у домаћим или иностраним банкама моја порука је - поклањам га Дритану Абазовићу", рекао је Ђукановић на конференцији у Рожајама, а у оквиру кампање за локалне изборе 23.октобра.

Партије победнице августовских избора 2020. године назвао је "јадним" и "инфериорно опсесивним".

Тог августа, Ђукановићева и партнерске странке постале су опозиција први пут после 30 година, а он сматра да су две године биле довољно дуге да "из ормара почну да испадају костури".

Лидер ДПС-а, саопштено је из те партије, осврнуо се и на недавно излагање премијера Дритана Абазовића на седници скупштинског Одбора за безбедност и одбрану.

"Шта би са оном најавом како ће из Вашингтона са ауторитативне адресе стићи абер ко може, а ко не може да остане на политичкој сцени Црне Горе? Очигледно да премијеру у техничком мандату, Дритану Абазовићу, једино таква помоћ треба - да му очисти политичку сцену, не би ли макар у својим очима изгледао политички виши и значајнији него што јесте", навео је Ђукановић.

Он је помињао и Абазовићеве "безбедносне менторе из Безбедносно информативне агенције из Београда, која је успела да у међувремену лансира и неколико медија у Црној Гори".

"Шта би са њиховом најавом како ће наводно са неке високе западне адресе стићи абер о санкцијама које су уводе против највиших државних функционера државе Црне Горе? То је тиха чежња управо самог Абазовића, његових ментора у Београду и њихових заједничких ментора у Москви"- упитао је Ђукановић.

image