Србија и Балкан

Милатовић: Ђукановића су сви прозрели, у недељу ће му рећи адио

Председнички кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић послао је отворено писмо грађанима Црне Горе уочи другог круга гласања 2. априла
Милатовић: Ђукановића су сви прозрели, у недељу ће му рећи адио© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/bs

За Црну Гору има наде, ДПС Мила Ђукановића је развлашћен на парламентарним изборима, па онда у Никшићу, Мојковцу, Цетињу, Улцињу, Пљевљима, Колашину, Даниловграду, Подгорици, а од недеље, неће имати више ни председника, поручио је председнички кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић.

У отвореном писму грађанима, Милатовић је поручио да су Ђукановића сви прозрели и да све мање људи пада на његове речи.

"Покушао је да ме денунцира, застраши и етикетира, али није прошло. Што више плаши људе другима и црта мете противницима, то му људи мање верују", навео је Милатовић.

Милатовић истиче да нема шта да крије, а Ђукановић, каже, не зна где и шта ће пре да сакрије.

"Ја сам у политику ушао чисте биографије, чистих рачуна и чистог образа", навео је Милатовић, кога су у другом изборном кругу за председника Црне Горе подржале све странке победничке коалиције на парламентарним изборима из августа 2020.

Истиче да се Црна Гора пробудила и да су грађани свесни да су доведени до краја, до ћорсокака.

"Довољно је било да отворе новчаник или фрижидер и да им буде јасно. Још им је јасније кад виде како су се обогатили на рачун грађана сви функционери који су потекли из ДПС-а, а највише управо Ђукановић. Знају грађани ко им је замрзавао плате и пензије, нису расле ни минимална плата ни пензија годинама", навео је Милатовић.

"Ако нам је тако добро, зашто нам је лоше", упитао је Милатовић и констатовао да је хтео, до сада би их Ђукановић увео у Европску Унију. "Да су хтели и умели, економија би цветала, не би цветао криминал".

Да је Ђукановић, каже, хтео да врати дијаспору, вратио би те људе раније, да живе у Црној Гори, а не би људе користио као жетоне, не би их звао резервоарима гласова и не би их се сетио недељу дана пред изборе, након што их је истерао из земље својим погубним политикама и неправдом.

"То су наши људи, а не његове играчке. Тешко да постоји малобројније државе са многобројнијом дијаспором. Због Јакова Милатовића није отишао нико, а због Ђукановића је отишла већина", навео је.

Премного мајки, указао је, своју децу гледа викендом преко Скајпа, а рођендани се честитају преко Вибера.

"То смо хтели да променимо, зато смо се и вратили, да препородимо Црну Гору, да се изборимо са наопаким режимом. Да га пошаљемо у прошлост", навео је Милатовић.

Поручио је да Црна Гора не припада једном човеку, "ово је земља свих нас, ово је земља за све наше људе".

Милатовић је писму позвао грађане да изађу на изборе и гласају рационално. Треба, каже, да верују делима, а не обећањима. Треба да се присете свих недела Ђукановића, а има их много.

"Грех је препустити Црну Гору Ђукановићу на још пет година. Треба сви да се окрену и виде како живе, како им живе комшије, какви су путеви, каква нам је била перспектива и све ће бити јасно. Грађани треба да одаберу успех, а да неуспешног коначно пошаљу у пензију и прошлост".

Поручио је да и да је у недељу 2. априла важан дан за Црну Гору, а све очи упрте су у грађане, јер коначно се само грађани питају, као и да је сваки глас важан.

"Зато ћемо у недељу да славимо сви, јер биће то дан кад је Црна Гора рекла 'адио' Милу, и ослобођена његовог терета кренула путем успеха", уверен је Милатовић.

image