Србија и Балкан

Додик поручио амбасади САД: Питам се да ли је у америчке донације урачунат и осиромашени уранијум

Влада Српске објавила је да прекида сарадњу с амбасадама САД и Велике Британије у БиХ, а активности које је америчка амбасада спроводила у Српској износиле су око 11 милиона долара
Додик поручио амбасади САД: Питам се да ли је у америчке донације урачунат и осиромашени уранијумwww.globallookpress.com © Nedim Grabovica

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би било боље да америчка амбасада није дала ни долар донација од 1995. године до данас Републици Српској, као и да се нису тако и толико мешали.

"Питам се да ли је у оних 638 милиона долара урачунат и осиромашени уранијум који су нам слали са неба? Да ли то рачунају као инвестицију у биолошко разарање српског народа", упитао је Додик.

Подсетимо, Додик је у среду рекао да би Амбасада САД у Сарајеву могла да сабере и штету начињену Републици Српској од 1995. до 2023. године јер сасвим сигурно вишеструко премашује износ који је наведен као помоћ и улагање у инфраструктуру.

"Били бисмо им захвалнији да нису донирали ни долар, а да су се политички коректно понашали у БиХ", навео је Додик поводом података које је Амбасада САД дала медијима да се процењује да је од 1995. године око 638 милиона долара уложено у Српску.

Додик је истакао да су само за имовину Републике Српске, коју сада покушавају да отму, дате десетине хиљада живота.

image