Србија и Балкан

Конвенција Мила Ђукановића: Чанак дочекан овацијама, стигле Рада Трајковић и Соња Бисерко

Црна Гора полаже цивилизацијски испит зрелости, нећемо дати независну, међународно признату, антифашистичку, мултиетничку Црну Гору, поручио Ђукановић
Конвенција Мила Ђукановића: Чанак дочекан овацијама, стигле Рада Трајковић и Соња Бисерко© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Председнички кандидат ДПС-а Мило Ђукановић одржао је вечерас у Подгорици завршну предизборну конвенцију и поручио да исход избора у недељу "по значају далеко надилази границе Црне Гора и да су, као и маја 2006. године и данас очи региона и Европе упрте у Црну Гору".

У пуној дворани "Морача" у Подгорици конвенцији су присуствовали и Ђукановићеви гости из Србије Ненад Чанак, Соња Бисерко и Рада Трајковић који су раније подржали актуелног председника Црне Горе на председничким изборима.

Гости из Србије посебно су поздрављени на почетку конвенције, Рада Трајковић и Соња Бисерко добили су нешто мањи аплауз, док је Ненад Чанак у дворани Морача дочекан овацијама Ђукановићевих присталица.

"На овим изборима Црна Гора полаже цивилизацијски испит зрелости. Зато покажимо нашим пријатељима у региону и савезницима да испит који смо положили на референдуму није био узалудан и да нећемо дати независну, међународно признату, антифашистичку, мултиетничку Црну Гору", рекао је Ђукановић.

Председнички кандидат и садашњи председник Црне Горе рекао је и да његова кандидатура није била израз жеље за личним и партијским надметањем, већ питање "одговорности и части". Црна Гора, рекао је Ђукановић, 2. априла мораће да обнови неке од својих историјских лекција а "улог у овој утакмици су држава Црна Гора и њена европска будућност".

image