Србија и Балкан

Вучић: Србија мора да плати цену своје независности, спреман сам за то

Председник Србије је рекао да ће Запад подржати изборе заказане за недељу на северу Косова и Метохије упркос томе што Срби неће учествовати на њима, те да ће то представити као "чудо демократије"
Вучић: Србија мора да плати цену своје независности, спреман сам за то© TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће у годишњем извештају Европске комисије о Србији највише критичких порука и замерки бити због неувођења санкција Русији, а да остале проистичу из тога.

"Србија мора да плати цену за независност и суверену политику коју води. Није проблем да је плаћамо, ја сам спреман да примим ту врсту удараца на своја леђа и никакав проблем није", поручио је Вучић и додао да се  због тога није пуно насекирао.

Додаје да је известилац ЕУ за Србију Владимир Билчик, којег је Вучић назвао "стручњаком", био на састанку са њим, те да је у свом нацрту извештаја написао да постоје огромне руске инвестиције у Србију.

"Ја сам му рекао, ајд' сад смисли, имаш 30 до 60 секунди, смисли ми једну. Он стао, гледа у плафон, видим непријатно му. Не видим шта је проблем у руским инвестицијама, ал' реци ми једну. Он каже, али има билборд. Па што ниси написао да има билборд, него инвестиције. И све им је тако", каже Вучић.

Додао је да ће Запад подржати насилно одржавање избора на северу Космета, упркос томе што Срби неће на њима учествовати, те да то представљају као "чудо демократије".

"Неће их више од 100 изаћи сутра. Они мисле да могу да натерају Србе да заволе независно Косово на силу, плаћањем медијима, невладиним организацијама. Неће, ујединили су Србе, уједнили су све људе који различито мисле. Аљбин Курти ће од прекосутра званично бити окупациони галајтер и сви то знају и добро је да то чују и виде лепо и људи на Западу, тако да је добра одлука Јаблановића. Срби ће да опстану на КиМ упркос свим напорима и намерама да их протерају. Срби ће и даље да воле једину своју државу коју имају, а  једина заједничка држава за све нас зове се Србија", закључио је Вучић.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner