Србија и Балкан

Скандал у црногорској полицији: На рачунима полицајаца по 50 и више милиона евра

Податке са именима полицајаца који на рачунима имају милионе доставили су инострани партнери али због неповерења према одређеним особама у безбедносном сектору подаци су означени као тајни, рекао је министар за борбу против корупције Црне Горе
Скандал у црногорској полицији: На рачунима полицајаца по 50 и више милиона евраGetty © Michael Regan / Staff

Црногорски министар задужен за борбу против корупције Зоран Миљанић потврдио је у да су инострани партнери доставили податке о једном броју полицајаца који на рачунима имају и по више од 50 милиона евра, али је објаснио да је реч о поверљивим подацима, који не смеју бити пласирани у јавност, преноси портал ИН4С.

"Подаци су означени као тајни, са њима се не сме баратати у јавности, због неповерења према одређеним особама у безбедносном сектору. У једном моменту дошли смо у ситуацију да не добијамо овакве информације партнера због цурења података", казао је Миљанић у емисији на Парламентарном каналу.

Он је нагласио да је кључ свих истрага у последњем периоду базиран на подацима добијеним од Еуропола и осталих партнера.

"Да је било среће те податке би имала наша полиција. Али кад није у стању да обезбеди ваљане податке којима ће хранити тужилаштво да спроводи истраге, онда морамо комплетне процесе базирати на информацијама Еуропола и партнерских служби", саопштио је Миљанић.

Судећи према подацима истражних органа из Црне Горе и иностранства, један од полицајаца, који на рачуну има ову суму је и одбегли полицајац Љубо Миловић, који је у извештају Европола означен као сарадник црногорског криминалног "кавачког клана" на чијем се челу налази Радоје Звицер.

image