Србија и Балкан

Додик: Највећа претња безбедности у БиХ је Кристијан Шмит

Председник Републике Српске је поновио да Шмит није именован у Савету безбедности УН, да је БиХ неприхватљива уколико није уставна и да Република Српска неће остати у БиХ која није уставна
Додик: Највећа претња безбедности у БиХ је Кристијан Шмит© TANJUG/ SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/bs

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Кристијан Шмит који се, како каже, лажно представља, највећа претња безбедности у БиХ и додао да је добро што ће се српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић сутра обратити на седници Савета безбедности УН.

Коментаришући Шмитов извештај Савету безбедности УН о стању у БиХ, Додик је рекао да он брани уставни поредак, а да је у Шмитовом извештају поменут више од 50 пута у негативном контексту.

"Знају сви да лажу. Република Српска од када је ја водим је мирна, стабилна и усмерена ка развоју. У Републици Српској нема насиља, како они то приказују", истакао је Додик.

Поновио је да Шмит није именован у Савету безбедности УН, да је БиХ неприхватљива уколико није уставна и да Република Српска неће остати у БиХ која није уставна.

"Шта је ту реторички проблематично? Шта треба да кажем, да не постоји Устав, да је он високи представник па да будем добар момак? Ја то нисам, наравно", навео је Додик, пренела је РТРС.

image