Србија и Балкан

Вучић: Позивамо на велики скуп 26. маја

Председник Србије Александар Вучић каже да је држава спремна да разговара о свим важним темама
Вучић: Позивамо на велики скуп 26. маја© Танјуг/Јадранка Илић

Председник Србије Александар Вучић позвао је вечерас грађане на велики скуп 26. маја, у одбрану слободарских и демократских вредности.

"Поштовани грађани Србије, туга, жалост и бол у Србији не пролазе. Туга за изгубљеном децом, жал за изгубљеним људима, дивним људима који никакву кривицу нису имали. Ми смо после тешког ударца морали да покренемо акцију и само данас прикупили смо готово 3.000 комада наоружања и показали да ћемо бити у стању да се боримо за мир, да сачувамо људске животе и да променимо много тога", навео је Вучић.

Истакао је да је показана добра воља према политичким противницима који су "на бруталан начин злоупотребили трагедију и у току дана жалости заказивали своје политичке скупове са јединим циљем да примене насиље и да се насилним путем дочепају власти".

"Нису то ни крили, само су показали свима своје лице о којем смо, не тако ретко, некада говорили. Без обзира на све опет смо рекли да стојимо на располагању, да смо спремни да разговарамо о великим и важним променама у држави. Нису хтели да нас чују, нису хтели да слушају зато што мисле да је тренутак да и без избора и без икакве воље народа на силу дођу до власти, знајући да их људи у Србији никада нису хтели и никада неће хтети", рекао је председник Србије.

Без обзира на то, спремни смо да разговарамо о свим темама, од медија, ријалитија, учешћа полиције, неучешћа полиције, подношења оставки различитих функционера или не, да се расрпавља о томе и у Народној скупштини, наводи Вучић.

"Ништа од тога није било довољно и неће бити довољно. Једини њихов циљ је да се на силу преузме власт и да се Србија уведе у хаос, нестабилност, немире и нереде. Управо зато, ми смо се вечерас договорили и позивамо све грађане Србије да 26. маја, дан уочи великих и важних одлука за Србију позовемо људе у одбрану слободарских, демократских вредности да дођу на највећи скуп икада одржан у Србији. Одржаћемо га испред Народне скупштине или на Тргу Републике", казао је Вучић.

Дачић: Одазваћемо се позиву Вучића

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да ће се он лично, као и СПС и њихови коалициони партнери Јединствена Србија и Зелени Србије, одазвати позиву председника Србије Александра Вучића и учествовати на најављеном великом народном скупу.

Дачић је за Танјуг рекао да ће се на том скупу окупити сви они који желе добро Србији и свим њеним грађанима.

"Србији је у овим тешким тренуцима потребно народно јединство и политичка стабилност, супротно жељи свих непријатеља Србије, који промовишу сукобе и насиље и који би да Србију врате назад. Уједињену Србију нико не може да победи", поручио је Дачић.

image