Србија и Балкан

Нова мимоилажења у Покрету Европа сад: Спајић напустио седницу Председништва

На седници се расправљало о листи за ванредне парламентарне изборе који ће бити одржани 11. јуна
Нова мимоилажења у Покрету Европа сад: Спајић напустио седницу Председништва© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/bs

Председник Покрета Европа сад (ПЕС) Милојко Спајић напустио је седницу Председништва ПЕС-а након жучне расправе са новоизабраним председником државе Јаковом Милатовићем о коначном саставу изборне листе за ванредне парламентарне изборе који ће бити одржани 11. јуна, пишу подгоричке "Вијести".

Председништво покрета још увек није усагласило став око листе, а није извесно ни да ли ће се седница  бити настављена данас, док је за за 18 часова заказан Главни одбор те партије који би требало да верификује листу.

Како пишу подгорички медији синоћ се расправљало о листи коју је саставио лидер те партије Милојко Спајић без ширих консултација.

Док једни извори тврде да је највећи критичар тог предлога био заменик председника партије и новоизабрани председник државе Јаков Милатовић, те да је тражио да он одреди пола листе, други кажу да је Милатовић критиковао начин на који је листа састављана, али да је био отворен за расправу о саставу листе и да се све могло "брзо решити".

Медији наводе да је и Спајић, наводно, био спреман за мање корекције листе.

Према Статуту партије, листу може предложити председник странке, након консултација с општинским одборима и потпредседницима, али и Председништво.

image
VV inauguration
banner