Србија и Балкан

Викали на албанском и пуцали у правцу деце: Полиција о нападу у Угљару

Полицијске екипе су на терену пронашле две чауре
Викали на албанском и пуцали у правцу деце: Полиција о нападу у УгљаруGetty © Carsten Koall/Getty Images

Непознате особе синоћ су из ватреног оружја пуцале у близини школског дворишта Основне школе "Угљаре" у Угљару у правцу троје деце, која су у том моменту ходала тротоаром поред пута, што је окарактерисано као кривично дело изазивање опште опасности, саопштила је полиција "Косова", преноси портал "Косово онлајн".

Из полиције је наведено да су малолетне особе М.К. (2008), Д.К. (2009.) и В.К. (2006.) посведочиле да је на њих пуцано око 22 часа док су шетали улицом кроз село Угљаре.

"У моменту када су били тачно испред школе, из правца Косова Поља наишло је једно возило типа пикап, светле боје, чије регистарске ознаке нико од наведених особа није запамтио. Када је возило стигло до њих једна особа из тог возила викала је нешто на албанском језику, али малолетна лица не разумеју албански и не знају шта им је речено. У једном моменту та особа која је викала нешто поменутим малолетницима извадила је пиштољ и три пута пуцала у њиховом правцу. Након пуцњаве возило је отишло у правцу села Преоце", наводи се у саопштењу.

Екипе полиције су на терену пронашле две чауре, које ће бити коришћене као доказни материјал, а непознати починитељ се терети за кривично дело изазивање опште опасности.

image