Србија и Балкан

Милатовић: О формирању власти у Подгорици преговараћу са Абазовићем

Лидер покрета Европа сад каже да ће након формирања власти преиспитати послове претходне власти
Милатовић: О формирању власти у Подгорици преговараћу са Абазовићемwww.globallookpress.com © © IMAGO

Носилац листе Европа сад Јаков Милатовић изјавио је да овај покрет може да формира власт у Подгорици са Демократским фронтом и Демократском Црном Гором, а да ће преговарати и са лидером Грађанског покрета Уједињена реформска акција (УРА) Дританом Абазовићем.

"У контакту сам са свим заинтересованим странама и у тим преговорима доносим дозу добре воље. Ускоро ћемо их позвати на преговоре. Мислим да је то добар полазни основ", рекао је Милатовић.

Oн наводи да ће након формирања власти преиспитати послове претходне власти.

"Од нас грађани очекују да преиспитамо ово што је до сада урађено, поготово у последњем шестомесечном нелегитимном мандату. Истовремено очекују да одмах почнемо са реализациом свих ствари о којима смо причали у кампањи", рекао је Милатовић.

На локалним изборима у Подгорици и још 14 општина Црне Горе одржаним у недељу, 23. октобра од 143.523 бирача гласало је 99.553.

Највећу подршку у главног граду Црне Горе добила је коалиција око Демократске партије социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића са освојених 24 мандата. Међутим, то је значајан пад у односу на 2018. годину када је ова партија имала 36 одборника. Покрет Европа сад, формиран пре свега четири месеца, освојио је 21.388 гласова или тринаест мандата.

За коалицију Демократски фронт са носиоцем листе Јеленом Боровинић Бојовић, бившом министарком здравља, гласало је 17.953 грађана, чиме је добила једанаест мандата. Овај резултат је пораст у односу на прошле изборе када су имали дупло мање. Листа Демократа - Уједињена Црна Гора - Демос освојила је 10.628 гласова, односно шест мандата, што је значајан пад будући да су у овом сазиву имали тринаест мандата. УРА на челу са Луком Ракчевићем освојила је 6.265 гласова или четири мандата, што је исти број као у садашњем сазиву.

image