Србија и Балкан

Eулекс повећао степен спремности на северу КиМ

С обзиром на церемонију полагања заклетви, саопштио је Еулекс, јединице мисије су спремне су да подрже полицију такозваног Косова
Eулекс повећао степен спремности на северу КиМwww.globallookpress.com © Xinhua/Beta

Мисија Европске уније за владавину права на Косову (Еулекс) повећала је степен спремности због полагања заклетви новоизабраних градоначелника у четири општине на северу Косова и Метохије, преноси Танјуг.

"Еулекс помно прати дешавања на северу 'Косова' кроз присуство своје специјализоване полицијске јединице и резервне полицијске јединице, као и наших полицијских саветника и другог особља присутног у тој области, у блиској координацији са полицијом 'Косова' и Кфором", наводи се у саопштењу Еулекса.

У Митровици се налазе снаге за брзо реаговање са веома кратким временом одзива, које су у приправности 24 сата дневно.

"С обзиром на церемонију полагања заклетви, Еулекс је повећао степен спремности. Специјализована полицијска јединица и резервна полицијска јединица, као друга инстанца за безбедносни одговор, спремне су да, ако се то затражи и ако буде потребно, подрже полицију 'Косова' у очувању стабилности", наводи се у саопштењу Еулекса.

Данас је у Северној Митровици заклетву положио новоизабрани градоначеник Ердeн Атић, а за сада се не зна када ће то учинити остали.

image