Србија и Балкан

Истражује се кривица мајке К.К. због масакра у ОШ "Владимир Рибникар": Тужилаштво тражи саслушање

Предмет је формиран како би се утврдило да ли се у радњама М.К. – мајке малолетног К.К. стичу елементи кривичног дела Запуштање и злостављање малолетног лица
Истражује се кривица мајке К.К. због масакра у ОШ "Владимир Рибникар": Тужилаштво тражи саслушање© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је по службеној дужности формирало предмет у вези са догађајем у ОШ "Владимир Рибникар" када је ученик седмог разреда убио осморо ђака и школског чувара и ранио још четири особе.

Како је саопштено из тужилаштва, предмет је формиран како би се утврдило да ли се у радњама М.К. – мајке малолетног К.К. стичу елементи кривичног дела Запуштање и злостављање малолетног лица из чл. 193 Кривичног законика.

"Тужилаштво је Полицијској управи за град Београд упутило захтев за прикупљање потребних обавештења којим је наложено да се саслуша осумњичена М.К, да се обави разговор са педагогом и психологом запосленим у ОШ 'Владислав Рибникар', као и да се предузму све друге мере и радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања", наводи се у саопштењу.

Такође, Градском центру за социјални рад наложено је да изврши дијагностичку процену функционисања породице малолетног К.К. и о томе достави извештај тужилаштву, као и да утврди да ли се наведена породица одраније налазила у евиденцији тог органа.

Након што тужилаштву буду достављени извештаји Полицијске управе за Град Београд и Градског центра за социјални рад, јавност ће без одлагања бити обавештена о даљем току поступка и донетим одлукама, закључује се у званичној објави тужилаштва.

Подсетимо, дечак је истог дана приведен, али с обзиром на то да нема навршених 14 година, по закону не може бити кривично одговоран.

Више јавно тужилаштво у Београду води истрагу против његовог оца В.К, који се сумњичи за кривично дело тешко дело против опште сигурности. В.К. је саслушан у тужилаштву, након чега му је одређен притвор.

image