Србија и Балкан

"Победа Вучића у Црној Гори"

"Великосрпске, пропутиновске, клерофашистичке, антизападне снаге преузеле власт", оцењује "Данас"
"Победа Вучића у Црној Гори"© Принтскрин / "Данас"

Коментаришући резултате локалних избора одржаних у 14 црногорских градова и пораз ДПС-а Мила Ђукановића, дневни лист "Данас" у коментару Иване Шундић Миховиловић за све окривљује – Србију и Српску православну цркву.

У тексту се примећује да су у Црној Гори "ослободиоци" славили без застава државе у којој су избори одржани; "махом су се вијориле тробојке и заставе екстремистичких парацрквених организација".

"Сигурно је тужно и поразно пробудити се са сазнањем да вашу једину државу воде они који је отворено мрзе уз помоћ оних који ту мржњу не смеју да покажу отворено а сви заједно су слуге СПЦ, највећег негатора постојања Црне Горе."

У тексту се оцењује је да је покрет Дритана Абазовића великосрпски тројански коњ уметнут у процрногорско и грађански оријентисано бирачко тело разочарано ДПС-ом. Све са циљем да преваром узме тих неколико процената "не би ли великосрпске, пропутиновске, клерофашистичке, антизападне (снаге) преузеле власт".

Према тврдњи ауторке, резултати избора у Црној Гори и пад подршке грађанским снагама последица су двогодишњег девастирања и урушавања "свега што карактерише Црну Гору – мултикултуралност, антифашистичко наслеђе, оријентација ка ЕУ".

"Јавност у Србији, вођена потпуно погрешним уверењима да ће пад Ђукановића значити пад Вучића, на све могуће начине је допринела да се формира негативан и поприлично омражен став према Црној Гори и црногорској нацији. Вучић, као прави победник избора у Црној Гори, остварио је све што је зацртао и наставља", закључује се.

image
VV inauguration
banner