Србија и Балкан

Додик: Политичари попут Зеленског не побеђују у сукобима

Желимо окончање сукоба, али нема сумње да Владимир Зеленски нема ауторитет, јер води политику по инструкцијама споља, поручио је председник Републике Српске који борави у Москви
Додик: Политичари попут Зеленског не побеђују у сукобима© Tanjug/FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg

Украјински председник Владимир Зеленски води политику по инструкцијама споља, али такви лидери никада не побеђују у сукобима, изјавио је председник Републике Српске Босне и Херцеговине.

"Желимо што пре окончање сукоба, али нема сумње да Владимир Зеленски нема ауторитет. Његова политика је онаква каква му се каже. Такви људи никада нису добијали ратове за свој народ", казао је Додик за телевизију "АТВ".

Он је пре пута у Москву на друштвеним мрежама написао да Република Српска (РС) наставља сарадњу са Русијом и да "има право да под притиском води своју аутентичну политику". Према Додиковим речима, званична Бањалука је одустала од "политике оданости коју Запад захтева по питању санкција Русији".

Подсетимо, председник Републике Српске допутовао је јуче у Москву, где се састао са секретаром Савета безбедности Николајем Патрушевим, са којим је разговарао о регионалној безбедности у савременим условима.

Патрушев је истакао да је Додик почасни гост 11. међународног састанка високих представника који се баве питањима безбедности и захвалио се председнику РС на учешћу.

Сигуран сам да је размена мишљења о питањима безбедности у савременим геополитичким условима од велике важности. Високо ценимо партнерство у духу поверења које је успостављено између Русије и Републике Српске. Задовољни смо тиме како се развија читав комплекс наших веза које све више добијају стратешки карактер", рекао је Патрушев током састанка. 

Додик jе захвалио Патрушеву на издвојеном времену и поручио да овај састанак представља велику част за њега. 

Председник РС борави у вишедневној посети Русији и данас би, како је најављено, требало да се састане са руским председником Владимиром Путином.

image