Србија и Балкан

Брнабић одговарала на критике опозиције: Нећемо признати "Косово"

Премијерка Ана Брнабић упитала да ли Потемкинова села представљају три новоизграђене ковид болнице
Брнабић одговарала на критике опозиције: Нећемо признати "Косово"© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Мандатарка за састав владе Ана Брнабић изјавила је данас, одговарајући на критике опозиције током седнице парламента о избору нове владе, да Србија неће признати Kосово и Метохију.

"Ми свакако нећемо признати, али имамо у овом дому политичке опције које кажу да би требало да признамо. Можда ће они као фактор некада имати већину, али не верујем", рекла је Брнабић, а пренео Танјуг.

У полемици са посланицима опозиције који су оспоравали резултате досадашње владе, Брнабић је упитала да ли су Потемкинова села три изграђене ковид болнице у којима раде лекари и у којима су људи излечени.

"Ако за вас Потемкинова села представља извоз ИТ сектора од 2,6 милијарде евра, вама на част. Ви сте увредили људе који раде у тим фирмама, то су њихови резултати. Ми као влада смо урадили оно што је наш посао, а то је да створимо услове", рекла је Брнабић.

Она је подсетила да је буџет Фонда за науку у 2021.години био 13,8 милиона евра, а да је у 2022. години био 22,5 милиона евра.

Одговарајући посланичком клубу Зелено-леви блок, мандатарка је истакла да су се неки од њих прославили као јединствен случај, јер су због тога што нема грејања протестовали у кратким рукавима.

"Је л' треба да на 25 степени укључимо грејање, па да загадимо животну средину за коју се борите", питала је Брнабић.

Kако је цинично рекла, "одличан" је предлог једног опозиционог посланика да се Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре прикључи и Министарство енергетике, телекомуникација...

"Весић би био одушевљен, Дубравка (Негре) нешто мање, Михајло (Јовановић) би такође био нездовољан, али тај воз је прошао", рекла је мандатарка, алудирајући на то да су измене и допуне Закона о министарствима већ усвојене.

image