Србија и Балкан

Хил: Приштина ће сносити последице јер није послушала савете САД

Мора да се постигне напредак у нормализацији односа Београда и Приштине, формирању ЗСО и наставку дијалога, истакао је амерички амбасадор
Хил: Приштина ће сносити последице јер није послушала савете САД© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/bs

Амбасадор САД у Београду Кристофер Хил изјавио је да ће Приштина сносити последице јер није послушала савете Сједињених Америчких Држава, као и да ће се то одразити на односе са Вашингтоном, али да ни он није упознат са свим детаљима.

Амерички амбасадор је истакао да мора да се постигне напредак у нормализацији односа Београда и Приштине, формирању ЗСО и наставку дијалога.

"Наш државни секретар Ентони Блинкен је јасно рекао да се супротставља свим потезима које је Курти учинио што је у супротности са свим саветима које смо давали и Блинкен је рекао да ће то имати последице. Морамо да настојимо да не изгубимо компас и правац кретања, а то је формирање ЗСО, нормализација односа. Потребно је да се регион Балкана мири и да се настави у правцу ЕУ и евроатлантских интеграција", рекао је Хил.

Он је истакао да су претходни дани били веома тешки на много начина, као и да Америка са жаљењем гледа на све "нападе" на Кфор и НАТО војнике и дто не би смело да се понови.

image