Србија и Балкан

Бесплатни уџбеници за све основце и средњошколце у Београду

Осим бесплатних уџбеника за ученике и престонички вртићи ће бити бесплатни
Бесплатни уџбеници за све основце и средњошколце у Београду© FOTO TANJUG/ GRAD BEOGRAD

На улазима свих београдских основних и средњих школе данас је постављено обавештење да ће сви њихови ученици добити комплет бесплатних уџбеника на поклон од свог Града, почевши од септембра 2023. године, преноси Танјуг.

"Важна информација за родитеље у Београду је управо та, да ће по први пут, Град Београд обезбедити комплете бесплатних уџбеника за све престоничке ђаке, где се још једном показује да Град спроводи политику 'Бриге о људима', за коју је и сам градоначелник Александар Шапић раније говорио да је окосница политике ове Градске управе", саопштено је из Кабинета градоначелника.

Како се наводи, градоначелник је рекао да је Град Београд одлучио да обезбеди новац за уџбенике за све београдске ученике и да тако растерети буџете својих суграђана.

"Сматрамо да је то изузетно важна ствар која ће суштински да помогне родитељима, јер одговорна Градска управа треба да води бригу о својим грађанима", казао је Шапић.

У саопштењу је наведено у да ће сви ђаци основних и средњих школа у Београду и убудуће добијати бесплатне уџбенике. Буџетом Града Београда за 2023. годину биће обезбеђена средства за све важне одлуке које се први пут реализују у Београду.

Како се подсећа, још једна важна одлука је да, осим бесплатних уџбеника за ђаке основних и средњих школа, престонички вртићи за сву децу буду, такође, бесплатни.

image