Србија и Балкан

Вишковић: Република Српска спремна на сарадњу, не и на уцене

Вишковић је најавио да би требало да буде формирана банка Републике Српске како би се у финансијском сектору избегло уцењивање појединих банака
Вишковић: Република Српска спремна на сарадњу, не и на уцене© TANJUG/FOTO SRNA/ JELENA SAVIĆ

Република Српска спремна је на сарадњу, али не и на уцене, поручио је председник Владе РС Радован Вишковић на трећој редовној седници Народне скупштине Републике Српске, преноси РТРС. 

Вишковић је ово рекао коментаришући изјаву немачког министра за Европу Ане Лирман "да ће Немачка ускратити помоћ Републици Српској због 'сецесионистичке' политике председника РС Милорада Додика".

Из Републике Српске, према наводим премијера, нема негативног наратива, а ентитет је спреман да сарађује са свима, међутим, како је рекао, без обзира на то што су спремни на сарадњу и договор, на уцене нису спремни.

Вишковић је најавио да би требало да буде формирана банка Републике Српске како би се у финансијском сектору избегло уцењивање појединих банака.

"Постоје банке чији власници наређују да не послују са институцијама Српске и тога се морамо решити. Они желе да виде економски слом Републике Српске, а једно је сигурно да Српска неће банкротирати", истакао је Вишковић.

Он је најавио да би у наредном периоду требало да у стечајном поступку буде решено питање Банке Српске.

У току је трећа редовна седница Народне скупштине Републике Српске, на иницијативу председника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића, на којој се разматра Предлог резолуције о заштити Срба на Косову и Метохији и о територијалном интегритету и суверенитету Србије, у којој се поздравља право Србије да брани опстанак српског народа на Косову и Метохији уколико се косовски Албанци и њихове власти одлуче за употребу насиља.

image
VV inauguration
banner