Србија и Балкан

Дојаве о бомбама у Црној Гори: Претње нервним гасом и експлозивом, евакуисано више институција

Евакуисани су Виши, Основни и Прекршајни суд у Подгорици, Основни суд у Бару, Прекршајни суд у Будви и Котору, као и Управа прихода и царина у Подгорици, као и зграда у којој се налазе тужилаштво и Министарство правде у Подгорици
Дојаве о бомбама у Црној Гори: Претње нервним гасом и експлозивом, евакуисано више институцијаGetty © Michael Regan

Више институција у Црној Гори евакуисано је јутрос због претећих порука које су стиглем путем електронске поште. На имејл адресе Министарства унутрашњих послова, Управе полиције, Агенције за националну безбедност, Министарства одбране, али и "Вијести" и других медија, данас је стигла претња да су у Подгорици, Бару, Будви и Котору постављени канистери наводно отровног нервног гаса са детонаторским уређајима.

У претњи, чију озбиљност, како преносе "Вијести", полиција испитује, назначене су и тачне локације - Виши, Основни и Прекршајни суд у Подгорици, Основни суд у Бару, Прекршајни суд у Будви и Котору, као и Управа прихода и царина у Подгорици. У Подгорици је евакуисана зграда у којој се налазе тужилаштво и Министарство правде.

Самостална саветница за односе са јавношћу подгоричког Вишег суда Марија Раковић потврдила је "Вијестима" да је зграда тог суда јутрос евакуисана због претњи које су упућене МУП-у. Рочишта у том суду су одложена док се не заврши полицијски преглед.

Дојава о подметању експлозивне направе стигла је у полицију и за комплекс тржног центра Плаза у Будви. "Вијестима" је потврђено да полиција је наредила да се евакуишу тамошњи Суд за прекршаје, филијала МУП-а, Туристичка организација, као и Секретаријат за друштвене делатности, чије се канцеларије налазе у тржном центру Плаза.

"Полиција предузима све активности из своје надлежности у односу на дојаве о постављеним експлозивним направама у више институција у Црној Гори. Са исходом ће јавност бити благовремено обавештена", написали су из Управе полиције на Твитеру.

image