Србија и Балкан

Баста формирао покрет Европски пут: Излазим на све предстојеће изборе

Покрет Европски пут залаже се за убрзање придруживања Србије ЕУ и спровођење неопходних реформи, поручио је министар привреде Раде Баста
Баста формирао покрет Европски пут: Излазим на све предстојеће изборе© Milos Tesic/ATAImages

Министар привреде Раде Баста саопштио је да је формирао покрет Европски пут (ПЕП) и да ће изаћи на све предстојеће изборе.

Он је на Твитеру навео да је данас регистровао покрет, који ће ускоро прерасти у странку и додао да ће изаћи на изборе на свим нивоима.

Баста је делимично наговестио и вредности на којима се темељи новоформирани покрет, написавши да "Србија због свог положаја и вредности које баштини припада западном свету", те да је природно место Србије чланство у Европској унији.

"Покрет Европски пут залаже се за убрзање придруживања Србије ЕУ и спровођење неопходних реформи. Приоритет је очување мира и стабилности, унапређивање демократије, поштовање људских и мањинских права и уважавање достојанства и једнакости", навео је у објави. 

Он је истакао и да је од великог значаја наставак развоја Србије "како би се свим грађанкама и грађанима наше државе обезбедили што бољи услови за живот" и додао да је будућност Србије у Европској унији.

"Зато ћу у наредном периоду изаћи на све изборе који буду расписани. Јер нема назад! Србија побеђује! Живела Србија", поручио је Баста. 

Раније данас, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма подсетио је да је Басти дат рок да поднесе оставку на све функције на које га је предложила Јединствена Србија, што укључује и функцију министра за привреду у Влади Србије.

"Разлог за смену у странци и захтев за смену у Влади Србије је следећи: Изјаве Радета Басте да Србија треба да уведе санкције Русији и да сви министри у Влади Србије треба да се придруже протестима у Београду су дијаметрално супротне програму Јединствене Србије и државној и националној политици коју спроводи Влада Србије", наводи се у саопштењу Јединствене Србије. 

image