Србија и Балкан

Петковић: Приштина планира да заплењено оружје подметне Србима

Синоћна акција наводног откривања некаквог аутомобила са београдским таблицама пуног оружја има за циљ да се обезбеди алиби за нову ескалацију и за нови прогон Срба на северу КиМ, поручио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић
Петковић: Приштина планира да заплењено оружје подметне Србима© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

На делу је општи информациони рат са циљем да се разори Србија, да се изазивају нови инциденти и да се стварају нове кризе на северу КиМ, рекао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић поводом најновијих дешавања на северу Косова.

У току су састанци председника Србије Александра Вучића са војним врхом и у складу са тим ћемо доносити одлуке, истакао је Петковић. Додао је да иза тога стоје и одређене велике силе које помажу Куртију и Приштини.

БИА је, наводи Петковић, много пре синоћне акције у Звечану, обавестила "најзначајнију обавештајну службу на свету да приштинске власти припремају да раније заплењено оружје пред Видовдан подметну као изговор за нова хапшења и нападе на Србе на северу КиМ". 

Он је објаснио да припадници Косовске полиције оружје заплењено од људи који нису имали дозволу транспортују из свих подстаница Косовске полиције и преносе у базу "Белведере" у јужном делу Косовске Митровице. 

"Они желе да то оружје и муницију злоупотребе за нова хапшења Срба на северу КиМ", поручио је директор Канцеларије за КиМ. 

Петковић је навео као један пример да је 20.6. без икакве најаве, из станице полиције у Косовској Каменици транспортована извесна количина ватреног оружја зоља, оса, калашњикова итд. у седиште регионалне дирекције косовске полиције у Гњилану, па ће одатле бити транспортовано у базу "Белведере". 

Ненад Орловић је ухапшен без судског налога, што је потврдио и Борељ, навео је Петковић и поручио да је налогодавац сам Аљбин Курти.

Он је додао да је на друштвеним мрежама објављен сраман снимак Орловића који је го до појаса, у просторији у којој га испитују, а на глави му стоји црна кеса.

Синоћна акција наводног откривања некаквог аутомобила са београдским таблицама пуног оружја има за циљ да се обезбеди алиби за нову ескалацију и за нови прогон Срба на северу КиМ, да потврди оно што Османи и Свечља стално говоре - да је север КиМ пун криминалаца, поручио је Петковић.

Подсећамо, велики број припадника специјалних јединица Косовске полиције у петак је стигао у Звечан, где су, како сазнаје Танјуг, покушали да изведу нову акцију хапшења Срба у овом граду, док је у суседном селу Житковац слетео хеликоптер Кфора.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља, међутим, тврди да је Косовска полиција спречила покушај терористичког напада.

Свечља је на Фејсбуку навео да је идентификован аутомобил београдских регистарских ознака удаљен око 100 метара од зграде општине Звечан, у коме су се, како даље тврди, налазиле велике количине наоружања, аутоматско оружје, значајне количине муниције, шок бомбе и војне униформе.

image