Србија и Балкан

Лекар Тодоровић осуђен на десет месеци затвора због "напада на косовског полицајца"

Никола Тодоровић ухапшен је у присуству жене и троје малолетне деце
Лекар Тодоровић осуђен на десет месеци затвора због "напада на косовског полицајца"© Antonio Ahel/ATAImages

Основни суд у Косовској Митровици осудио је на десет месеци затвора лекара Николу Тодоровића (42) по оптужби да је у априлу на административном прелазу Јариње напао службеника полиције М.О, преноси Заклетва правде.

Пресуду Тодоровићу објавио је 23. јуна 2023. судија у предмету Џемајљ Јусуфи, а оптуженом је мера притвора продужена до правоснажности ове пресуде.

Иначе, према оптужници Основног тужилаштва у Митровици, Никола Тодоровић је 7. априла 2023. године, на улазу на Косово, напао полицајца, повређеног М.О. у Јарињу, који је био на службеној дужности.

Како наводе, док је окривљени са породицом управљао аутомобилом "КИА Спортаж", најпре су га зауставили полицајци ради контроле и затражили идентификационе документе за улазак на Косово, пошто су троје деце имали само српске пасоше, са којим им није дозвољен улазак на Косово.

Подсетимо, хапшење Тодоровића је уследило након заустављања на прелазу Јариње, у присуству жене и троје малолетне деце од 12, осам и пет година, који су, како је тада навела Канцеларија за Косово и Метохију, све време гледали како им полиција такозваног Косова малтретира оца и како га са лисицама на рукама одводе у правцу Лепосавића.

Из Канцеларије су тада навели да је лекар приведен зато што није имао одговарајућа документа, а адвокат Делевић да "Тодоровићу косовска полиција није уважила српске пасоше које је имао на име деце, већ су захтевали да им се на увид дају дечји изводи из матичне књиге рођених".

image