Србија и Балкан

Шапић: Од сутра у функцији апликација за градски превоз у Београду

Од сутра ће на 318 киоска моћи да се купи и папирна карта
Шапић: Од сутра у функцији апликација за градски превоз у Београду© Ahel/ATAImages

Градоначелник Београда Александар Шапић на прес конференцији за медије најавио је да од сутра почиње да ради апликација "Београд плус" за јавни градски превоз.

"Преко ње ће моћи да се плати превоз и да се има увид у то где се налази свако возило, односно колико је станица удаљено од ваше локације, као и процена о томе колико минута је возилу потребно да стигне до ваше локације", објаснио је Шапић.

Новина када је реч о овој апликацији, јесте та што ће грађани моћи да карту плате свим картицама.

Додао је да ће апликација имати и ширу функцију и очекује да ће од јесени путем апликације корисници моћи да имају увид и о Београдској картици.

Градоначелник Београда је саопштио да ће од сутра на 318 киоска моћи да се купе карте за превоз. Како је додао, 250 ће их бити на стајалиштима, као и 68 најпрометнијих киоска у центру града.

"Биће залепљена налепница на киоску на ком можете да купите карту. Биће то прометна места", додаје Шапић.

Напоменуо је да се до краја лета очекује да се карта може купити на 500 места.

Подсетимо, нови систем јавног градског превоза под називом "Београд плус" стартовао је средином маја, који подразумева другачији начин плаћања карата у односну на пређашњи систем.

Плаћање карата омогућено је путем СМС-а, као и куповином папирних карата. Валидатори су тиме отишли у прошлост, а улаз и излаз из возила градског превоза могућ је на свим вратима. Све карте су јефтиније него у претходном систему.

За контролу карата задужени су искључиво Бели, односно комунални милиционери.

image
VV inauguration
banner