Србија и Балкан

Васић: Тужилаштво у Приштини подигло оптужницу против Трајковића

Специјално тужилаштво је раније данас саопштило да је против окривљеног С. Т. подигло оптужницу за ратни злочин против цивилног становништва у селу Резак у периоду 1998-1999. године
Васић: Тужилаштво у Приштини подигло оптужницу против Трајковића© Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је данас оптужницу против Слађана Трајковића са Косова и Метохије због наводних ратних злочина, потврдио је за Танјуг његов адвокат Дејан Васић.

Како је рекао он ће сутра преузети оптужницу, како би видео шта тачно у њој пише и како би на основу тога могао да предузме наредне кораке.

Специјално тужилаштво је раније данас саопштило да је против окривљеног С. Т., српске националности, подигло оптужницу за ратни злочин против цивилног становништва у селу Резак (општина Вучитрн) у периоду 1998-1999. године.

Трајковић је ухапшен 15. децембра 2022. године у северном делу Косовске Митровице, а крајем маја притвор му је поново продужен за два месеца.

Трајковић је радио у тзв. Косовској полицији до 5. новембра прошле године када су Срби са севера КиМ решили да напусте приштинске институције.

image