Србија и Балкан

Додик: Никога не условљавам, понашам се у оквиру Устава БиХ

Ја сам већ дао неку изјаву у СИПА, па ћемо видети даље о угрожавању уставног пројекта, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик
Додик: Никога не условљавам, понашам се у оквиру Устава БиХ© Alexey Filippov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Лидер СНСД и председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да није дошао на састанак са партнерима на нивоу БиХ да би неког условљавао.

"Овде нема никаквог условљавања. Ја нисам дошао да некога условљавам. Ја да сам бирао, не бих никад овде дошао, али радим свој посао. Фама се прави у Федерацији БиХ како неко крши ово или оно, а ствари су кренуле природним током, имају истраге. Ја сам већ дао неку изјаву у СИПА, па ћемо видети даље о угрожавању уставног пројекта", рекао је Додик, преноси РТРС.

Додик је поручио да представља народ и да је најважније сачувати минимално поверење кроз институционалну равнотежу коју је успоставио Дејтонски споразум.

"Постоји Устав БиХ, који је јасно позиционирао БиХ као земљу састављену од два ентитета и три народа и понашам се у оквиру тога. БиХ има овлашћења која су јој Уставом дата. Оно што није изричито дато Уставом припада ентитетима и ту је све јасно, немамо ми много око тога шта да разговарамо", поручио је Додик.

У Сарајеву је у току састанак лидера СНСД-а Милорада Додика, ХДЗ-а Драгана Човића и лидера Тројке, на којем се очекују разговори о решавању проблема у функционисању власти на нивоу Федерације.

image