Србија и Балкан

Београд на удару олује: Летели кровови, падало дрвеће, град засуо престоницу (ФОТО, ВИДЕО)

Београд се нашао на удару апокалиптичног невремена, у деловима престонице и околини падао град величине лоптице за стони тенис

Београд се нашао на удару великог невремена, пала је велика количина кише, а у центру престонице падао је и град.

На Чукарици спорадично нестаје струје.

Због невремена, као и због забране точења горива и привременог нестанка струје на београдском аеродрому "Никола Тесла", могућа су кашњења и отказивања неких летова планираних током дана, али и у вечерњим и ноћним часовима, саопштила је компанија "Ер Србија".

Невреме је у Београд стигло око 13.40 часова, тренутно снимци јаког пљуска долазе из Обреновца, где је мрак пао усред бела дана.

РХМЗ је за подручје Београда најавио јак ветар и град, а Александар Шапић, градоначелник Београда, упозорава грађане да не излазе напоље.

Снажно невреме праћено олујним ветром и градом погодило је горњомилановачку општину.На мети су се нашла села Коштунићи, Прањани, Леушићи и Теочин.

На фотографијама које су објавили корисници друштвених мрежа може се видети да је у Болечу падао град величине лоптице за стони тенис.

У насељу Степа Степановић невреме је однело делове кровова.

У улици Господара Вучића пало је дрво.

Невреме је у Земуну направило толику поплаву да је један возач био приморан да изађе из свог аутомобила и попне се на њега како би се заштитио од бујичне воде.

image