Србија и Балкан

Девојка се породила у тоалету аутобуске станице у Београду, ГАК Народни фронт: Беба и мајка су добро

Хитна помоћ је изашла на терен и превезла двадесетогодишњу девојку и бебу у Гинеколошко-акушерску клинику "Народни фронт"
Девојка се породила у тоалету аутобуске станице у Београду, ГАК Народни фронт: Беба и мајка су доброGetty © George Marks/Retrofile/Getty Images

Здрав дечак рођен је данас око 13 часова у тоалету на долазном перону аутобуске станице у Београду.

Радник обезбеђења запослен на аутобуској станици у Београду пријавио да се у тоалету на аутобуској станици у српској престоници породила девојка, након чега је случај пријавио МУП-у.

Полиција је одмах изашла на терен.

Како је Танјугу речено у Хитној помоћи, екипа те службе је изашла на терен и превезла двадесетогодишњу девојку и бебу у Гинеколошко-акушерску клинику "Народни фронт".

Из ГАК "Народни фронт" саопштили су да су новорођенче и мајка добро.

Одиграла се права драма иза затворених врата

Међутим, током самог порода није све било тако лако, открива за Новости радница аутобуске станице у главном граду Србије Здравка Рутић.

Наиме, беба је упала у ве-це шољу и том приликом се замало удавила.

Здравка је херојски улетела у кабину у којој се девојка порађала, извукла новорођенче из ве-це шоље и оживела га. За све то време, обезбеђење је било на вези са Хитном помоћи.

Било је потребно пресећи пупчану врпцу и лекар је телефоном давао инструкције раднику обезбеђења, које је он преносио колегиници Здравки.

"Било је неописиво. Звала сам обезбеђење, узела рукавице и ушла сам. Да нисам узела бебу, она би умрла. Ја сам је оживела, била је црна и нагутала се воде. Јесте лепо, али сам под стресом", прича она за београдски лист.

Радник је открио да је породиља била уплашила јер је млада жена, али да је све убрзо било добро када је беба почела да плаче.

"Рекли су ми из Хитне помоћи да слободно подвежемо пупчану врпцу завојем, није битно на којој дужини, само да се прекине веза између бебе и мајке", казао је радник.

Додао је да је жена преседала у Београду на путовању из Ковина до Куршумлије и да је била у друштву мајке и ћерке.

image
VV inauguration
banner