Србија и Балкан

Тахири: Куртијева влада води "Косово" у општу деструкцију

Сви који су веровали у економски напредак и сузбијање корупције су обманути, истакао је шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова Бесник Тахири
Тахири: Куртијева влада води "Косово" у општу деструкцију© FOTO TANJUG/ FOTO STA/ NEBOJŠA TEJIĆ

Шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова Бесник Тахири рекао је да актуелна влада, коју карактеришу бројне афере и скандали, води ка деструкцији и упозорио да због лоше економске и друштвене слике млади не виде будућност на "Косову", преноси "Косово онлајн".

Он је на Фејсбуку оценио да влада у Приштини већ две године само отежава живот грађанима. Тахири је навео аргументе који говоре у прилог његовом ставу.

"Неколико аргумената, да кренемо 'од најмање важних': 1. уџбеници, 2. плате у јавном сектору, 3. основна листа лекова, 4. пензионери, 5. полицијски службеници, 6. лекари, 7. медицинске сестре, 8. север Косова, најосетљивија тачка 'Косова', 9. санкције, 10. напад на медије", написао је Тахири.

Наглашава да су сви који су веровали у економски напредак и сузбијање корупције обманути.

"У ствари, ова влада не олакшава живот грађанима, већ је обманула све оне који су очекивали економски развој и борбу против корупције. Најгоре од свега су изгубљена нада и поверење у бољу будућност генерација на 'Косову'. Та велика неизвесност у погледу будућности везана је за тешку економију земље, запошљавање и услове живота. Политички правац ове власти шаље земљу у амбис, пред општу деструкцију. Праве скандале у свим сферама, да прикрију неуспех и преваре", закључио је Тахири.

image