Србија и Балкан

Додик: Моја обавеза је да поштујем Дејтон, а не да се допаднем Енглезима

Председник Републике Српске је позвао званичнике Велике Британије да се врате Дејтонском споразуму који упорно крше позивајући Републику Српску да га поштује, пренела је Срна
Додик: Моја обавеза је да поштујем Дејтон, а не да се допаднем Енглезима© ATA Images

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је његова обавеза да поштује Устав и Дејтонски мировни споразум, а не да се допадне Британцима.

Додик је позвао званичнике Велике Британије да се врате Дејтонском споразуму који упорно крше позивајући Републику Српску да га поштује, пренела је Срна.

"Када се на годишњицу НАТО бомбардовања огласи некадашњи ваздухопловни командант тих снага (Стјуарт Пич) и поручи да ће моје уставно понашање имати последице онда је немогуће не помислити чиме Пич прети", рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише изјаву Пича да је "деловање председника Републике Српске незаконито и неуставно", те да ће "имати неизбежне последице".

Додик је нагласио да звецкање оружјем није у његовом стилу иако разуме да јесте у Пичовом, мада му, како је навео, у улози "ширитеља демократије" то не пристаје.

image