Србија и Балкан

Руска амбасада поручила Суљагићу: Да ли вам је савест чиста и да ли мирно спавате?

Руска амбасада у Сарајеву реаговала је на извештај о наводним "злочинима у Украјини", који је објавио Меморијални центар Сребреница, саопштивши да ту нема потребе да се нешто чита
Руска амбасада поручила Суљагићу: Да ли вам је савест чиста и да ли мирно спавате?www.globallookpress.com © Haris Memija/Xinhua

Руска амбасада у Сарајеву реаговала је на извештај о наводним "злочинима у Украјини", који је објавио Меморијални центар Сребреница, саопштивши да ту нема потребе да се нешто чита, јер се ради о злонамерној дезинформацији плаћеној британским новцем.

"Ових дана је Меморијални центар објавио 'студију' о ситуацији у Украјини, где, обратите пажњу, све је 'са великом вероватноћом'. У својој књизи 'Разгледница из гроба' директор центра Емир Суљагић је писао да је у то време био у Поточарима, у холандској бази, и да оно што је тамо видео, била је хладна, скоро бирократска незаинтересованост, издаја коју су починили образовани, по свим стандардима интелигентни људи. Поставља се питање: када је Емир Суљагић био искрен?", наводи се у саопштењу.

Како су упитали у амбасади, када је у суштини описао кључну ствар о томе шта се десило у Сребреници или у другом случају, само је ставио свој потпис над фалсификатом за новац, терајући своју савест да заспи?

"Чак и без покушаја да некако осмисли геноцид неонацистичког режима над цивилним становништвом Донбаса као и над стотинама убијене деце. Али након овог злослутног британског 'хајли лајкли' даље и нема потребе да се нешто чита. Јер се ради о злонамерној британској дезинформацији плаћеној британским новцем", истакли су.

Амбасада наводи да је јасно да за лицемеран и лажљив Лондон то нису људи, али Емир Суљагић као припадник Словена могао би да има бар мало саосећања.

"Ако је савест Емира Суљагића мирна, онда очекујемо од њега извештај о геноциду Енглеза над Ирцима и Индијцима, геноциду Американаца над Индијанцима и Вијетнамцима, о геноциду европских 'белих господара' над милионима људи у својим 'цивилизованим колонијама' у Африци и Азији", закључили су у амбасади.

Наиме, Меморијални центар Сребреница-Поточари представио је "закључке двогодишњег истраживања и рада Механизама упозорења и превенције геноцида и злочина против човечности", који је при овој институцији основан уз подршку Владе Уједињеног Kраљевства кроз пројекат "Истина, дијалог, будућност", јавља Анадолу.

Посебна пажња посвећена је, како се наводи, резултатима истраживања "ратних злочина које су починиле руске званичне и паравојне снаге у Украјини".

image