Србија и Балкан

Косовска полиција претукла, па притворила двојицу Срба из Грачанице

До инцидента је дошло када је полицијска патрола зауставила младиће у колима и кренула да им пише казну за појас
Косовска полиција претукла, па притворила двојицу Срба из Грачанице© Carsten Koall/Getty Images

Припадници косовске полиције претукли су синоћ у центру Грачанице двојицу српских младића А. А. (24) и М. М. (19) година), сазнаје "Косово онлајн".

Србима је одређен притвор од 48 сати, а терете се за два кривична дела – напад на службено лице и ометање службеног лица у вршењу службене дужности.

Они се тренутно налазе у болници у Грачаници, јер су повређени током привођења.

Како су навели људи који су се синоћ окупили испред полицијске станице, до инцидента је дошло када је полицијска патрола зауставила младиће у колима и кренула да им пише казну за појас.

Један од очевидаца Александар Васић тврди да дечко који је возио ауто није насрнуо на полицију ни у једном тренутку.

"Ваљда су му писали казну негде горе пола сата пре тога и зауставили су га ту поново. И он је покушао да изађе из кола да их пита зашто му пишу казну два пута за пола сата, али и нису му дозвољавали да изађе. Када су му уручили казну његов брат је дошао ту и рекао је, зашто сте писали казну на албанском, и ту је почело гурање, оборили су га доле, три албанска полицајца. Они су га бацили доле, на асфалт, дечко је покушао да се одбрани и викао нисам ништа крив, стварно ништа није рекао, само је његов брат рекао зашто сте писали казну на албанском, ништа друго", рекао је Васић за "Косово онлајн".

Градоначелница општине Грачаница Љиљана Шубарић рекла је да је приликом привођења двојице српских младића, над једним од њих употребљена прекомерна сила и он се тренутно налази у болници.

"Он је и даље на посматрању и док не добијемо изјаву лекара не можемо да причамо о томе какво је његово здравствено стање. Од полиције нисмо добили никакав извештај, чека се одговор Регионалне истражне комисије. Народ је видно узнемирен. Остаћемо овде док не видимо коначан исход и док младићи не буду на слободи", рекла је Љиљана Шубарић.

image