Србија и Балкан

Јоковић: СНП још није донео одлуку о уласку у Спајићеву владу

Ако СНП не подржи владу Милојка Спајића, подршку би морао да тражи међу странкама које су подржавале Мила Ђукановића
Јоковић: СНП још није донео одлуку о уласку у Спајићеву владу© R.R./ATAImages

Председник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић изјавио је да та партија још није донела одлуку о уласку у владу коју покушава да састави мандатар Милојко Спајић, лидер Покрета Европа сад.

"Ми разговарамо. Понављам оно што сам и раније говорио, а то је да би било добро да је та подршка шира у овом тренутку, како би се одблокирале све институције у Црној Гори. Наравно, ми ћемо одлуку донети на органима партије, и СНП у овом моменту није донео дефинитивну одлуку да ли ће постати део 44. владе", саопштио је Јоковић.

Одговарајући на питање да ли ће остати на челу ресора пољопривреде, казао је да та партија никада није тражила шта би некоме припало.

"Били бисмо срећни кад би ресор пољопривреде припао било којој партији, а ако ти резултати буду бољи него док сам ја био на челу, и тако би требало да сви размишљамо", казао је Јоковић.

Спајић води предговоре о саставу 44. владе Црне Горе, а уколико не би имао подршку СНП-а и Уједињене Црне Горе, морао би да направи коалицију са Социјалистичком партијом или Демократском партијом социјалиста Мила Ђукановића.

image