Србија и Балкан

Код Цетиња слетео аутобус у провалију: Двоје мртвих, четворо теже повређених, приведен возач

Све расположиве јединице су на лицу места, као и службе ХМП и Директората за ванредне ситуације, саопштили су из Управе полиције

Биланс тешког удеса на путу Цетиње - Будва, када је аутобус са тридесетак путника слетео с пута, је најме две погинуле особе, четири тешко и више лакше повређених особа.

Након збрињавања, четири витално угрожена пацијента су возилима Опште болнице Цетиње и Завода за хитну медицинску помоћ транспортовани у Ургентни центар КЦ ЦГ, саопштио је директор Вук НИковић, пренео је подгорички портал Дан.

У аутобусу, кажу, није било деце.

Како преносе, подгорички медији возач аутобуса је приведен и задржан. Он се, наводи се, пожалио екипи лекара, који су се први спустили до места несреће, да је осетио јак бол у потиљку главе и да је тада аутобус на успону Обзовице у десној кривини ударио у банкину, пробио је и слетео у провалију.

На лицу места се очекује долазак дизалице која треба да извуче аутобус из провалије како би се утврдило да ли испод возила има још путника.

Први подаци полиције указују да је у аутобусу било између 30 и 35 путника, преносе подгоричке "Вијести".

"Данас у 12:10 сати, слетео је аутобус на путу између Будве и Цетиња. У незгоди има више повређених особа", казали су из ОКЦ-а.

Управа полиције је саопштила да је у аутобусу који је слетео са пута било око 30 путника, а да су преминуле најмање две особе. Њихову смрт је на лицу места констатовала хитна помоћ.

Више путника је задобило лаке и тешке повреде и њима се указује лекарска помоћ.

Аутобус фирме "Паповић" превозио је путнике на релацији Никшић - Будва.

Више детаља за сада није познато.

Возила ватрогасне и хитне помоћи стигла су на лице места и службеници извлаче повређене.

"Све расположиве јединице су на лицу места, као и службе ХМП и Директората за ванредне ситуације", саопштили су из Управе полиције.

Увиђај је у току.

Поводом несреће огласио се на друштвеним мрежама председник Црне Горе, који се налази у Њујорку.

"Затечен сам вешћу о саобраћајној несрећи на Обзовици. Мислима смо уз породице настрадалих и повређени", стоји у објави. 

image