Србија и Балкан

Испраћај страдалог Недељковића: Велики број људи стигао на сахрану у Врњачку бању

Недељковић ће бити сахрањен касније данас у Врњачкој Бањи, а друга двојица убијених Срба, Бојан Мијаиловић и Игор Миленковић, биће сахрањени у Лепосавићу

Колона људи испратила је данас у Краљеву поворку са телом Стефана Недељковића, једног од тројице Срба који су убијени у сукобу са Косовском полицијом у селу Бањска 24. септембра.

Током шпалира, који се формирао кроз Краљево на путу ка Врњачкој Бањи, где је прошла поворка са телом, људи су страдалом Недељковићу одали почаст држећи, у тишини, упаљене бакље.

Пред капелом локалног гробља у Врњачкој бањи формирала се дугачка колона људи који стрпљиво и у тишини чекају да изјаве саучешће породици Стефана Недељковића кога је такозвана косовска полиција ликвидирала у Бањској, пишу "Новости".

Осим чланова породице на сахрану у Врњачкој бањи стигло је и неколико аутобуса са КиМ из родног Звечана и околине.

Из свих праваца који воде ка врњачком гробљу слива се река људи из свих крајева Србије, а како сазнају "Новости" међу њима су и навијачи Црвене Звезде, представници локалних самоуправа и државних органа, сви који желе да испрате настрадалог Стефана на вечни починак.

Мијаиловић је сахрањен у Лепосавићу, где ће такође бити сахрањен и Миленковић. 

Тела тројице убијених Срба предата су јуче породицама на Институту за судску медицину у Приштини, где је обављена обдукција. Породицама нису уручени обдукциони налази, иако су надлежни приштински органи саопштили да је обдукција завршена.

Недељковић, Мијаиловић и Миленковић су убијени у сукобу локалних Срба и Косовске полиције, 24. септембра, у селу Бањска, на северу Косова и Метохије. У сукобу у Бањској страдао је и припадник тзв. косовске полиције Африм Буњаку.

image