Србија и Балкан

Фон Крамон: Припремљене политичке и финансијске мере против Србије

Известилац Европског парламента за "Косово" је рекла да те мере нису праве санкције, већ мере које ће природно нанети штету Влади Србије
Фон Крамон: Припремљене политичке и финансијске мере против Србије© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Известилац Европског парламента за "Косово" Виола фон Крамон изјавила је да је за Србију припремљен пакет мера, као одговор на напад 24. септембра у Бањској и пренела да дипломате раде на новом предлогу за решење косовског питања.

"Не бих те мере назвала санкцијама, јер их мора одобрити Савет ЕУ, али говоримо о политичким и финансијским мерама које ће природно нанети штету Влади Србије", рекла је Фон Крамон.

Она је такође напоменула и да је важно да Србија потпише сваки споразум постигнут са "Косовом", а да Приштина обезбеди успостављање Заједнице српских општина.

Она сматра да би председник Србије Александар Вучић требало да сарађује и обезбеди одговарајућу истрагу о догађају од 24. септембра.

"Вучић контролише многе ствари које се дешавају у Србији. Тешко је помислити да није био свестан шта се дешава око набавке наоружања, нити организације групе нападача. Међутим, не мислим да Србију занима већи војни напад, нити рат", додала је она.

Фон Крамон је открила да се за нерешена питања у дијалогу расправља о новом предлогу.

"Оно што сам разумела је да многе дипломате праве још један предлог. Не могу да дам више детаља у овом тренутку", рекала је Фон Крамон.

image