Србија и Балкан

Нема састанка Спајића и Абазовића: Премијер није показао "значајније интересовање"

Вечерас ће у Подгорици, најављују медији у главном граду Црне Горе, бити одржан састанак странака које ће чинити будућу владу са мандатаром Милојком Спајићем
Нема састанка Спајића и Абазовића: Премијер није показао "значајније интересовање"© A.K./ATAImages

Иако је током дана било најава о могућем састанку мандатара за састав нове црногорске владе Милојка Спајића и лидера ГП УРА, премијера у техничком мандату Дритана Абазовића, до тог састанка, барем вечерас неће доћи. 

Из Покрета Европа сад вечерас је порталу РТЦГ потврђено да тог састанка "неће бити". 

"Како премијер није показао значајније интересовање, до тог састанка неће доћи", речено је за Портал РТЦГ из ПЕС-а.

Раније данас у Подгорици се појавила информација да је Спајић позвао Абазовића на разговор. 

"Неопходна нам је нова влада и немам примедбу на могући састав владе, видећемо каква ће бити конфигурација и ко ће све бити у њој. Циљ је да се прикупљају снаге од 30. августа и да се настави реформски пут", изјавио је раније данас премијер Дритан Абазовић уз потврду да је УРА добила позив за разговор од мандатара Милојка Спајића.

Вечерас ће у Подгорици, најављују медији у главном граду Црне Горе,  бити одржан састанак странака које ће чинити будућу владу са мандатаром Милојком Спајићем. 

По најновијим информацијама, 44. владу Црне Горе би требало да чине ПЕС и посланици изабрани на изборној листи ове странке, Демократе, СНП Албански форум и Албанска алијанса а мањинску подршку даће ЗБЦГ. Један од лидера ЗБЦГ Андрија Мандић највероватније биће кандидат за председника Скупштине Црне Горе. 

image