Србија и Балкан

Прозападна опозиција изабрала кандидата за градоначелника Београда

Владимир Обрадовић је као ванстраначка личност изабран за посланица Скупштине Србије и одборника Скупштине Београда на предлог Драгана Ђиласа
Прозападна опозиција изабрала кандидата за градоначелника Београда© A.K./ATAImages

Прозападне странке које организују протест "Србије против насиља" одлучиле су да њихов кандидат за градоначелника Београда буде Владимир Обрадовић, посланик Странке слободе и правде, преноси "Нова".

Договор је, пише овај сајт, постигнут синоћ, а други кандидат био је Добрица Веселиновић из Зелено-левог фронта.

Обрадовић је посланик у актуелном скупштинском сазиву и члан је посланичке групе "Правац Европа", чију окосницу чини странка Драгана Ђиласа.

Он је као ванстраначка личност у парламент ушао на предлог Ђиласа и управо га је та странка предложила у разговорима са остатком опозиције.

У Скупштину Србије донео је школски ранац своје ћерке и питао министарку здравља Даницу Грујичић да ли је здраво да толико тежак ранац носи у школу.

На то му је Грујичић одговорила питањем – зашто школа не поправи ормариће у којима би деца остављала књиге и посланику поручила да не политизује ношење ранаца.

Као и сваки ревносни носилац западних вредности у Србији био је на Европрајду у Београду и изјавио да се осећао као да шета кроз неки резерват.

Обрадовић је, иначе, професор на Факултету организационих наука, на којем предаје на Катедри за интердисциплинарна истраживања у менаџменту, а на претходним београдским изборима био је члан тима тадашњег кандидата за градоначелника Владете Јанковића.

image