Србија и Балкан

Прозападна опозиција на корак од једне листе: На челу Тепић и Алексић, Штимац се нуди за Београд

У сусрет ванредним изборима који ће бити одржани 17. децембра, странке покушавају да направе договор о заједничком изласку. На десном крилу Двери и Заветници су формирали коалицију, а на прозападном се назире договор
Прозападна опозиција на корак од једне листе: На челу Тепић и Алексић, Штимац се нуди за Београд© A.K./ATAImages

Прозападна опозиција је на корак од формирања јединствене изборне листе за предстојеће изборе у децембру, али чека резултате још једног истраживања, пишу медији блиски овим странкама.

Сајт "Нова" као своје сазнање преноси да ће изборна листа носити назив "Србија против насиља", слоган под којим се од маја одржавају протести у Београду, а од којег су представници ових прозападних партија најпре прали руке, наводећи да су организатори грађани, а не странке.

Неколико месеци касније, када је скуп пријављен полицији, сазнало се да иза окупљања заправо стоје прозападне странке.

Осим овог назива листе, носиоци ће бити потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић и лидер Народног покрета Србије Мирослав Алексић.

Њих двоје су, пише "Нова" одабрани на основу већ спроведених истраживања јавног мњења.

Договара се и београдска листа, а наводно су у оптицају два носиоца – један од лидера Зелено-левог фронта Добрица Веселиновић и професор Факултета организационих наука којег предлаже ССП Владимир Обрадовић.

"Нова" тврди се договара читав тим за изборе у Београду, јер се овај део опозиције верује да на том гласању има највише шанси да угрози владајућу коалицију на челу са Српском напредном странком.

Ново име које се појавило у оптицају је и кошаркаш Владимир Штимац који је сам објавио да је започео разговоре са представницима опозиције о изборима у Београду, али није појаснио са ким се тачно састао.

"Мој предлог свима њима је да изађемо сви заједно на једној заједничкој листи за Београд. Идеологије, поделе и број мандата морају да се оставе по страни. Лево или десно, Београђанима не значи ништа они желе техничке промене. Желе да виде да смо спремни да сарађујемо и пре избора да би могли да нам верују", написао је Штимац.

image