Србија и Балкан

Милојко Спајић: Елан постоји, једва чекамо да направимо добар резултат за нашу земљу

Прва седница Владе биће данас у 13 сати, а одмах ће бити донета уредбу о одлагању пописа за 30. новембар
Милојко Спајић: Елан постоји, једва чекамо да направимо добар резултат за нашу земљу© Зоран Шапоњић

У првој изјави новинарима одмах по избору за председника 44. Владе Црне Горе премијер Милојко Спајић изјавио је да је Црна Гора "имала једну помало фанатичну маратонску седницу Скупштине", али да мисли да се "чуло доста интересантних и важних ствари" и да је он нотирао доста тога.

"За мене је значајно да је Влада изгласана да крећемо одмах у рад. У осам и по преузимамо кабинет, у 10 је наш европски гост, госпођа Урсула фон Дер Лајен и важно је да је дочекамо овог пута са Владом у пуном капацитету. Влада коју је гласало 46 посланика, подсетићу вас, то је највећа подршка икад коју је добила једна влада Црне Горе. То је позитивна вест, то указује на стабилност и даје добру основу за изгласавање европских закона и то ће бити много брже и много једноставније него што је било у прошлости. Применићемо програм 'Европа сад 2' који је за мене јако битан и основа мог политичког деловања, без њега ниша од овог не би имало смисла. Желимо да обрадујемо грађане да ће програм 'Европа сад 2' у потпуности бити примењен онако како смо рекли у предизборној кампањи без и једног зареза разлике. Елан постоји и једва чекамо да направимо резултат за нашу земљу", рекао је Спајић.

Он је додао да ће прва седница Владе бити данас у 13 сати и да ће одмах бити донета уредбу о одлагању пописа за 30. новембар.

"Овакво мучење које смо преживели у последњих 28 сати, исцрпљивање, нека фанатична маратонска излагања, мислим да се томе нећемо излагати у будућности. Желимо да радимо са опозицијом кад год препознамо конструктивне намере, када препознамо жељу за опструкцијом, за иживљавањем то нећемо дозволити", рекао је Спајић.

На питање новинара какав ће утицај Београд имати на рад нове владе, Спајић је кратко одговорио - нула. 

На питање каква је била улога Београда у формирању владе, такође је одговорио - нула. 

image